Salves Test Services stelt software op de proef

Bespaar tijd en geld door handmatige testen te automatiseren

Software wordt steeds sneller opgeleverd en dit zal alleen nog maar in een stroomversnelling komen. Er is daarom een steeds grotere noodzaak om ook het testproces te versnellen, want anders wordt dit de bottleneck. Bovendien is handmatig testen al lang niet meer voldoende om zeker te zijn dat software zonder fouten wordt opgeleverd.

Het antwoord op de vraag hoe je snelheid verhoogt en kwaliteit verbetert is: testautomatisering en tooling. Met de inzet van de juiste tools kun je risico’s in je bedrijfskritische systemen voorkomen.

Testautomatisering piramide

De testconsultants van Salves gebruiken bij het bepalen van de juiste testaanpak onder andere het principe van de testautomatisering piramide. Hiermee kun je de juiste verhouding van geautomatiseerde unit-testen, API-testen, integratietesten en de juiste hoeveelheid GUI-testen, bepalen. Hierbij verliezen we uiteraard de non-functional testen, zoals performance of security niet uit het oog.

De juiste tools inzetten bespaart tijd en geld

Om testautomatisering voor agile teams succesvol te implementeren is het belangrijk om de juiste hulpmiddelen in te zetten. Salves kan jouw organisatie hierbij helpen. Hoe zet je een goede build pipeline op in combinatie met een Continuous Integration Server? Hoe en wanneer pas je static code analyse tools toe? Is dit een goede manier om versiebeheer toe te passen? Hoe ga je met je testdata om? Welke testautomatiseringstool sluit het beste aan bij welke systemen en ontwikkelmethodieken? Dit zijn voorbeelden van vragen waarbij Salves jouw team kan helpen.

Kwalitatieve testtools zijn een must

De testconsultants van Salves hebben ruime ervaring met open source testtools, alsmede met de grote commerciële testtools. Zo is Salves partner van onder andere Tricentis, Microsoft en HPE. Onze consultants hebben daarnaast ruime ervaring met tools als Cucumber, Protractor, SpecFlow en Selenium. Heeft jouw team advies nodig over welke tool wanneer en op welke wijze moet worden ingezet? Of heeft jouw team ondersteuning nodig bij de implementatie van testautomatisering tools of DevOps tools? Dan helpen wij je graag verder!

Nieuwsgierig?

portret_christian

Neem contact op met Christian Hoppenbrouwers
Directeur Salves Testservices West
T: +31(0)6 822 861 60

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Haal meer uit je dag, Haal meer uit je ICT

Een dag heeft maar 24 uur. Die tijd zet je natuurlijk graag zo efficiënt mogelijk in. Door de juiste (test)tools op het juiste moment correct in te zetten bespaar je tijd. Test vroeg in de SDLC, test sneller, test vaker en automatiseer je testen! Dan heb jij meer focus op jouw organisatie en creëer je tijd en ruimte om bezig te zijn met de zaken die voor jou en je organisatie ertoe doen. Haal meer uit je dag, haal meer uit je ICT.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Zekerheid bij een AI implementatie? Lees de flyer.

Lees meer