Delivery Manager Jesse Mijnster begon in juni bij Salves. “Voordat ik bij Salves in dienst trad volgde ik een coachingsopleiding, maar ik kon me bij die werkgever niet naar een meer coachende functie ontwikkelen. Dit, terwijl juist die rol mij steeds aantrekkelijker leek: het overbrengen van kennis en expertise op collega’s.”

Een goede bekende bij Salves kende de ambitie van Jesse en vroeg hem te solliciteren. “Die coachende rol was zo belangrijk voor me, dat ik het meteen ter sprake bracht in het kennismakingsgesprek”, herinnert Jesse zich. Toch is hij als Delivery Manager aan het werk en niet als coach.

Regelmatige gesprekken

“Laat ik uitleggen wat een Delivery Manager doet”, begint Jesse. “Salves heeft een contract met Rijkswaterstaat. Dat zorgt voor veel aanvragen vanuit allerlei projecten en afdelingen van RWS.” De Delivery Manager pakt die aanvragen op en voert scopegesprekken. “Je vraagt dan wat de opdrachtgever precies bedoelt met de aanvraag, wat ervoor nodig is, wat ze van de resultaten verwachten.” Vervolgens analyseert Jesse welke diensten Salves, volgens het contract, kan leveren. Daarnaast selecteert hij de medewerkers die de klus oppakken.

Jesse zag het als een mooie kans. “Dit werk is niet meer zozeer met je voeten in de modder staan, maar een hele nieuwe manier van een opdracht beleven. Je zit zowel aan de voorbereidende als aan de checkende kant; je ziet de andere kant van de medaille.”

Van consultant naar Delivery Manager

Dat laatste is niet vreemd, want Jesse groeide vanuit een rol als Test Consultant naar die van Testmanager voordat hij bij Salves begon. “Dan zit je al in een leidinggevende rol.” Toch is de rol van Testmanager anders dan de huidige functie. “Testmanagers krijgen een opdracht: ‘dit moet gedaan worden.’ Je stelt een plan op waarbij onder andere de risico’s worden geïnventariseerd.”

Het verschil met zijn huidige functie is ook dat Jesse niet meer in het team zelf staat bij de concrete uitvoering van een project. “Ik kan nu coachend zijn naar de consultants en daarbij mijn kennis en ervaring overbrengen. Daarnaast word ik zelf weer gecoacht in mijn eigen rol door de collega Delivery Managers.”

 Professionele organisatie

Een aantrekkelijk aspect van Salves is voor Jesse dat het geen grote multinational is. “Voor een dergelijke organisatie heb ik ook gewerkt, maar ik voel me er niet thuis. Ik had daar niet het gevoel het verschil te kunnen maken.” De kracht van Salves is dat het een professionele structuur combineert met een platte organisatie die bestaat uit meerdere kleinere teams. “En de onderlinge sfeer is hier echt heel goed.”