Salves voor de zorg

HiX Testautomatisering

Samen met Salves de kwaliteit en werking van HiX functionaliteit automatisch optimaal beheren.

Belangrijke functionaliteiten van de HiX Testautomatisering

Omvangrijke standaard testset
Omvangrijke standaard testset
Plannen regressietesten met 1 druk op de knop
Plannen regressietesten met 1 druk op de knop
Snel overzicht van resultaten automatische test
Snel overzicht van resultaten automatische test
Weergave van alle bevindingen in detail
Weergave van alle bevindingen in detail

Wat kan de HiX TestAutomatisering

In deze video kun je zien hoe we te werk gaan en wat de Testautomatisering voor jou kan betekenen. Overtuigd? Vraag dan direct en vrijblijvend een meting aan.
 

Salves en Elkerliek ontwikkelen geautomatiseerde regressietesten HiX

Gelukt! Een intensieve samenwerking tussen het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond en Salves heeft een vooruitstrevend geautomatiseerde manier om regressietesten van ChipSoft HiX standaard content te automatiseren, opgeleverd.

Intensieve zorg Erasmus naar één geïntegreerde PDMS oplossing; dat vraagt om informatie die juist, tijdig en compleet is.

Ziekenhuizen ondervinden maximale en integrale ondersteuning van een ZIS/EPD systeem zoals HiX. Goed testen garandeert die ondersteuning.

Meer weten over HiX?

Onze HiX Testautomatisering neemt het tijdrovende testen van ChipSoft Hix over en minimaliseert de tijd om deze updates in productie te nemen.
salves-hix-brochure

De 5 voordelen van HiX Testautomatisering

Met de innovatieve HiX test automatisering kunnen ziekenhuizen voordelen behalen op vijf gebieden
EPD-testen
 • 1.Tijdsbesparing

  Handmatig testen behoort tot het verleden
 • 2.Inclusief standaard testset

  Omvangrijke testset die de standaard content afdekt
 • 3.Zekerheid

  Een geautomatiseerde test maakt geen fouten en is altijd op tijd klaar
 • 4.Compliancy

  De testrapportages zijn zeer gedetailleerd en ten alle tijden beschikbaar
 • 5.Méér testen

  Door automatisch testen kan er meer én vaker getest worden
testscripts

80+

testscripts
testblokken

920+

testblokken

teststappen

13.500

teststappen

handmatig testen vertegenwoordigd

200+ uur

handmatig testen vertegenwoordigd

FAQ

Veel gestelde vragen over de HiX Testautomatisering van Salves

De standaard testset bestaat uit een groot aantal onderwerpen en is voortdurend in ontwikkeling. Een greep uit de onderwerpen is: Agenda, Apotheek Logistiek, Apotheek Medicatie, Medische dossiers, OK, PDMS, Opname, Orders, Patiëntenportaal, Preop, Radiologie, SEH, Steriel, Uitslagen, Zorgadministratie, Cytostatica, Complicatieregistratie, Zorgdomein, Dagbehandeling, Diagnose registratie, Endoscopie, Isolatie, Klinisch proces, Paramedici en psychologie, Patiënt, Poliklinisch proces, Zorgdomein, Verpleegkundig dossier.

Ieder onderwerp bestaat uit een of meerdere testscripts die alle automatisch testgevallen uit onze standaard testset omvatten.

Ja, dat kan. Wijzigingen in testscripts die voortkomen uit wijzigingen van de standaard content zijn onderdeel van de dienst. Daarnaast is eventueel maatwerk ook mogelijk.

Het grootste voordeel is uiteraard dat er niet meer handmatig getest hoeft te worden. Dit bespaart tijd en ontlast de organisatie.
Daarnaast zijn er nog meer voordelen aan geautomatiseerd testen. Deze zijn hier beschreven.

Door testautomatisering worden de uren die normaal aan handmatig testen worden besteed bijna volledig weggenomen. Dit levert al direct winst op. Daarnaast neemt het aantal uur om de regressietesten te coördineren ook flink af. Immers, de testen hoeven alleen ingepland te worden en de rest verloopt automatisch.
En ander voordeel komt voort uit de gedetailleerd testrapportages van de HiX TestAutomation Service. Alle uitgevoerde teststappen zijn in detail beschikbaar, inclusief automatisch screenshots van bevindingen. Hierdoor neemt de benodigde analysetijd bij fouten sterk af en supportcalls kunnen sneller ingediend worden.

Ja, voor iedere type werkplek bieden wij een oplossing. Ook voor Citrix. Per organisatie bekijken we bij aanvang welke configuratie het beste aansluit.

Als uitgangspunt zijn alleen de teststappen binnen HiX geautomatiseerd. Uitzonderingen hierop zijn het Patiëntenportaal en Zorgdomein. Deze onderwerpen kunnen ook automatisch getest worden.
Voor gekoppelde externe systemen hebben wij een 2- of 3-traps oplossing. Als voorbeeld: (1) de HiX TestAutomation Service maakt automatisch een Lab-order aan in HiX en verstuurt deze naar het externe Lab-systeem. (2) De beheerder van het Lab-systeem ontvang hiervan een bericht, controleert de order en stuurt het resultaat terug. (3) Vervolgens wordt het resultaat weer automatisch door de HiX TestAutomation Service gecontroleerd in HiX. Op deze manier worden de handmatige acties tot een minimum beperkt.

Meer weten over HiX?

Onze HiX Testautomatisering neemt het tijdrovende testen van ChipSoft Hix over en minimaliseert de tijd om deze updates in productie te nemen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
salves-hix-brochure