Leidende positie in consoliderende markt

Het nieuwe merk Cerios brengt ruim 400 consultants samen met het gemeenschappelijke doel klanten te ondersteunen bij het verhogen van de kwaliteit van IT via een breed scala aan innovatieve (test)diensten en geautomatiseerde testoplossingen. Door het samenbrengen van de vier bedrijven, aangevuld met de recent overgenomen testmanagement softwaretool Supportbook, bouwt Cerios aan een overkoepelend merk met een leidende positie in een consoliderende markt. De samenwerking is een belangrijke stap in de groeiambities van Salves, waarin Avedon Capital Partners (‘Avedon’) midden vorig jaar investeerde.

Christ Coppens, CEO van Cerios en oprichter van Salves: “Onder Cerios opereren de ondernemingen met hun eigen naam, cultuur en specialisaties in een partnership. Ze werken nauw samen en versterken elkaar waar mogelijk. De focus op medewerkers leidt er vervolgens toe dat we klanten op alle vlakken van kwaliteit en softwaretesten kunnen ondersteunen. Altijd.”

Focus op consultants

In de huidige krappe arbeidsmarkt is focus op de consultants cruciaal. Consultants maken het bedrijf. Wie personeel lang aan zich bindt is in staat klanten continue kwaliteit te bieden en wordt door (potentiële) werknemers gezien als stabiele werkgever die goed voor de professionals zorgt. Om de unieke, persoonlijke cultuur van de bedrijven te waarborgen zullen zij zelfstandig blijven opereren. Tegelijkertijd kunnen consultants profiteren van meer mogelijkheden binnen de grotere groep.

“Voor het langdurig binden van consultants aan de onderneming is het belangrijk voldoende doorgroeimogelijkheden te bieden,” geeft Coppens aan, “Dit in combinatie met variatie in de inhoud van het werk en de mogelijkheid voor de consultants in verschillende sectoren te werken.”

Volgens Jaap Merkus, CEO van Valori, is de propositie van Cerios interessant voor consultants: De verschillende profielen van de afzonderlijke ondernemingen zorgen ervoor dat elke professional het maximale uit zijn of haar loopbaan kan halen.”

Verbreding propositie met specialistische kennis

Door de samenwerking kan Cerios haar klanten een breder dienstenportfolio bieden met specialistische kennis. Tevens zal het cluster met 400 professionals de kwaliteit en continuïteit kunnen garanderen die ook bij grotere opdrachten en aanbestedingen worden gevraagd. Juist omdat de verschillende bedrijven ieder volledig gefocust zijn op kwaliteit en softwaretesten.

Marcel van Eekeren, Managing Director van Salves, is ervan overtuigd dat samenwerking binnen het ‘House of Brands’ het geheel aan bedrijven meer slagkracht geeft: “Klanten kunnen profiteren van nog meer zekerheid op het gebied van continuïteit.

Daarnaast profiteren klanten nadrukkelijk van de verscheidenheid van de bedrijven die samenwerken onder de naam Cerios, Merkus: “Opdrachtgevers kunnen bewust kiezen voor het specialisme en de manier van werken van één van de vier bedrijven die gezamenlijk een breed dienstenpakket aan kunnen bieden.”

James Johnsen, oprichter en Managing Director van De Agile Testers en Quality Accelerators vult aan: “Innovatie stroomt door onze aderen. Wij hebben onszelf daarom als doel gesteld om de marktstandaard te zetten op gebied van agile testen. De band met gelijkgestemde bedrijven binnen het ‘House of Brands’, biedt elke partner de kans zich nog nadrukkelijker te profileren als specialist op het gebied van kwaliteit en softwaretesten.”

Samenwerking in ‘House of Brands’

Cerios is een cluster van krachtige zelfstandige bedrijven, die hun eigen authenticiteit en identiteit zullen behouden maar kunnen profiteren van het grotere geheel.

Michel Verhoog, Partner bij Avedon: “Cerios opereert in een gefragmenteerde en snelgroeiende markt gedreven door onder meer het toenemende belang van software voor essentiële bedrijfsprocessen. Wij zien Cerios als een sterk platform voor verdere autonome en acquisitieve (internationale) groei waarbinnen de zelfstandige bedrijven kunnen profiteren van schaalvoordelen. We zijn ervan overtuigd dat Cerios door de unieke opzet een onderscheidende positie krijgt in de markt voor kwaliteit en softwaretesten.”

Over Salves

Organisaties ontzorgen op het gebied van kwaliteit is waar Salves voor staat. Met audits, regievorming, coaching en testen brengt Salves de kwaliteit van IT naar een hoger niveau. Salves brengt risico’s in kaart, bepaalt de strategie voor het kwaliteitsvraagstuk en geeft trainingen op maat. Salves zet testautomatisering in waar het kan en waar het bijdraagt aan de businessdoelen. Salves’ consultants werken veelal in Agile en DevOps teams.

Over Valori

Valori gelooft dat het inbouwen van integrale kwaliteit in informatiesystemen cruciaal is om zorgeloos te innoveren. De QA- en Test Consultants van Valori bouwen aan de kwaliteit van IT-systemen in alle fasen van de software development. We noemen dat Building IT Quality. Dit doet Valori al meer dan 30 jaar met technologie oplossingen, advies en expert services. Het uiteindelijke doel is zorgen dat software sneller met een betere kwaliteit naar productie gaat en daarna zijn kwaliteit behoudt.

Over De Agile Testers

De Agile Testers ademt agile. En innovatie stroomt door haar aderen. De Agile Testers heeft zichzelf daarom als doel gesteld om de marktstandaard te zetten op gebied van agile testen. En niet alleen in Nederland en België, maar in de hele wereld. Dit heeft geleid tot het boek FAST (Flexible Approach to Software Testing) en bijbehorende gecertificeerde trainingen, die overal ter wereld gegeven worden.

Over Quality Accelerators

Agile transformaties hebben organisaties veel opgeleverd, maar na een tijdje wordt duidelijk dat de versnelling en verbetering van de software delivery tot stilstand komt. Dit is het moment waarop klanten Quality Accelerators benaderen. Quality Accelerators krijgt organisaties zo ver dat het proces van versnelling en verbetering wordt aangewakkerd en zelfs duurzaam wordt geïmplementeerd in de bestaande organisatie.

Over Avedon Capital Partners

Avedon Capital Partners is een investeringsmaatschappij gevestigd in Amsterdam en Düsseldorf en richt zich op snelgroeiende mid-market ondernemingen in de Benelux en DACH-regio’s. Avedon ondersteunt ambitieuze ondernemers en managementteams bij het versnellen van organische groei, internationale expansie en/of een buy-and-build strategie. Avedon richt zich op bedrijven in vier sectoren: i) business services, ii) software & technology, iii) smart industries en iv) consumer & health.

Meer informatie en vragen:

Salves, Marcel van Eekeren, 0613780502 / [email protected]