EPD migratie in het vooruitzicht?

Schrijf je gratis in voor de workshop Product Risico Analyse en bereid je goed voor!

UPDATE: Gaaf om te zien dat er zoveel interesse is in de workshop! Wij hebben veel zin om de workshop te geven. Maar wel met een maximaal aantal deelnemers om iedereen voldoende aandacht te geven. Daarom sluiten wij nu de inschrijfpagina.

Maar natuurlijk hebben wij ook goed nieuws. Hou onze Linkedin pagina in de gaten. Wij gaan in onze agenda’s kijken wanneer wij een tweede workshop hiervoor gaan plannen. Zodat iedereen een kans krijgt om deel te nemen. 

EPD’s zoals HiX zijn continu in ontwikkeling. Naast de reguliere updates staat er voor veel ziekenhuizen ook een migratie naar een nieuwe versie op de planning. Een nieuwe versie brengt meer risico’s met zich mee dan een regulier update en vereist dus een stevigere aanpak. Maar wat is de strategie van jouw ziekenhuis om de kwaliteit van de aanstaande EPD migratie te borgen? Risk based testen is the way to go volgens Salves!

Aan de basis van risk based testen staat een goede product risico analyse (PRA). Als resultaat van een PRA hebben alle stakeholders een gezamenlijk beeld van de meer of minder risicovolle onderdelen van de migratie. Op basis van deze informatie onderbouwd de testmanager de gekozen testaanpak. Maar ook de projectleiders doen hun voordeel met deze informatie en kiezen ervoor om risicovolle onderdelen meer aandacht te geven en/of eerder in het project te starten.

En mocht het project toch anders lopen dan vooraf gepland? Ook dan blijkt een PRA van toegevoegde waarde. Je kan als testmanager dan namelijk goed aangegeven welke risico’s er genomen worden door een bepaald onderdeel minder uitvoerig of later te testen.

Een goede PRA in de voorbereiding levert dus erg veel op. Wil je kennismaken met de basisprincipes van een PRA? Schrijf je dan in voor deze online workshop.

Jasper Sens geeft de workshop dat bestaat uit 2 sessies en een huiswerkopdracht.

Sessie 1: 5 November van 15:00 tot 16:30 uur
Uitleg over de principes en aanpak van een PRA

Huiswerk: Inleverdatum uiterlijk 19 november
Uitvoeren van een “mini PRA” in een praktijk situatie.

Sessie 2: 26 November van 15:00 tot 16:30 uur
De resultaten zijn bekeken door de trainer en worden gezamenlijk besproken. In deze sessie is ruimte voor verdieping en om elkaars ervaringen te delen.

Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden, enkel het enthousiasme van deelnemers