Vrijheid & verantwoordelijkheid

KERNWAARDEN

Vrijheid & verantwoordelijkheid

De mensen die het dichtst bij de klant staan, vaak de consultants, nemen zelf besluiten over wat het beste is. Vrijheid en verantwoordelijkheid staan centraal in het zorgen voor tevreden klanten. Salves als bedrijf is daardoor flexibel en kan sneller adequaat reageren. Hoe merken consultants deze kernwaarde in de praktijk?

LÉON SOMERS, TESTMANAGER IN DE ZORG BIJ SALVES OVER VRIJHEID IN JE WERK

“Vrijheid betekent voor mij dat ik mede mijn eigen agenda kan bepalen. Mijn dagen zijn wisselend. Soms heb ik dagen dat ik eerst naar de sportschool kan gaan en dan naar kantoor in Helvoirt, dichtbij mijn woonplaats. Maar voor het testwerk in de zorg geldt ook: dat zit in heel Nederland. Ik heb ook bijvoorbeeld 4 weken ter vervanging in Zwolle gewerkt. Daarvoor moest ik elke dag om kwart over vijf opstaan. Dat wist ik van tevoren; ik vind het geen probleem om dat te doen. Voor mij is vrijheid ook dat ik voor verschillende onderdelen van de zorgonderneming werk. Ik ben, naast projecten, als een van de kartrekkers betrokken bij het schrijven van offertes, het meedenken met nieuwe klanten en om Salves Test Services Zorg op de kaart te zetten.”

“Verantwoordelijkheid daarentegen is een lastiger begrip. Veel elementen horen er voor mij gewoon bij: je verantwoordelijkheid nemen om je klant tevreden te houden, om je kennis op peil te houden en billable uren te maken. Ik heb de vrijheid om taken op te pakken en deliverables naar eigen inzicht en naar tevredenheid van de klant op te leveren. Daar zit ook de verantwoordelijkheid in om afspraken na te komen. Vrijheid en verantwoordelijkheid komen samen: kom je afspraken niet na, gooi je er met de pet naar, dan zal de ander je er strakker op sturen, je minder vrijheid geven of je de deur wijzen. Neem je echter je verantwoordelijkheid, kom je je afspraken en deliverables op tijd na, dan krijg je automatisch meer vrijheid. Dat geldt zowel voor het werk voor opdrachtgevers als voor Salves.”

Vakmanschap

Onderdeel worden van Salves?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Van twee kanten belicht

Samen werken is samen investeren en samen profiteren

De volgende stap voor een nieuwe dienst: een vertaalslag van maatwerk naar standaard content. Deze ontwikkeling is niet alleen gericht op één klant, maar op grootschalig gebruik. Bij de invoering, die tijd en energie kost, is het belangrijk te onthouden: samen investeren is samen profiteren.

Van twee kanten belicht

Het grootste belang: teamresultaten

Een Agile transformatie: doe het maar eens! Het vraagt niet alleen om inhoudelijke of technische verandering, maar ook sturing en een cultuurverandering. Een transformatie gericht op effectiever werken. Daarbij bepalen multidisciplinaire teams zelf de uitvoering, met als grootste belang: teamresultaten.

Van twee kanten belicht

Werk dat je in samenspraak wijzigt, levert meer motivatie op

Je consultant geeft aan meer technische uitdaging in het werk te zoeken; je klant geeft echter aan je consultant niet te willen missen. Een sterk signaal om mee aan de slag te gaan en het voor alle belanghebbenden plezierig en werkbaar te houden. In samenspraak is het werk veranderd, met meer motivatie als gevolg.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer