Intimiteit & vertrouwen

KERNWAARDEN

Intimiteit & vertrouwen

De enige manier van duurzaam groeien, is samen groeien. Dat heeft een omgeving nodig waarin intimiteit en vertrouwen zijn; een ontspannen sfeer waar je met elkaar voorwaarts gaat, niet ten koste van de elkaar. Mensen die loyaal zijn aan elkaar en de kracht van wederkerigheid kennen. Hoe merken consultants deze kernwaarde in de praktijk?

RAJIV HARINANDANSINGH, CONSULTANT BIJ SALVES OVER WEDERZIJDS VERTROUWEN

“Intimiteit is elkaar kennen, veel onderling contact hebben en geen nummertje zijn. De kleine omvang van de regionale onderneming zorgt hiervoor. Je kunt altijd in gesprek met je directeur. Als consultant werk je veel bij opdrachtgevers en de mensen daar worden ook je collega’s. Tijdens meetings en events van Salves kun je met collega’s bijpraten. Ze vinden dan wel in een werksetting plaats, maar voelen niet als werk. Het is goed eten, gezelligheid, lachen en vanzelfsprekend inhoud. Dat is de intimiteit bij Salves. Deze meetings zijn overigens geen verplichting. Ik ga erheen om mijn collega’s te spreken en voor de gezelligheid! Elk jaar hebben we ook met het team van de regionale onderneming een reisje naar het buitenland. Daar leer je elkaar echt goed kennen.”

“Vertrouwen merk je in de transparantie, het gesprek durven aangaan, gedreven vanuit de ervaring dat je weet wat je aan elkaar hebt. Voor het werk voor klanten is het nog belangrijker. De kwaliteit van de relatie met de opdrachtgever bouw je als consultant veelal zelf op. Ik heb dan wel Salves achter me, maar als ikzelf de kantjes er vanaf loop, accepteert de klant dat logischerwijs niet. De consultants zijn het visitekaartje van Salves. Als je een goede relatie hebt en er vertrouwen is, dan zie je dat terug in het enthousiasme voor het werk en de kwaliteit ervan. In de relatie met Salves komt datzelfde vertrouwen terug. Als ik aangeef iets nodig te hebben, bijvoorbeeld benodigdheden voor een training over Scrum, dan kan dat. Ze bieden de juiste faciliteiten om ook aan je relatie met de klant te bouwen.”

Vakmanschap

Onderdeel worden van Salves?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.

Van twee kanten belicht

Samen werken is samen investeren en samen profiteren

De volgende stap voor een nieuwe dienst: een vertaalslag van maatwerk naar standaard content. Deze ontwikkeling is niet alleen gericht op één klant, maar op grootschalig gebruik. Bij de invoering, die tijd en energie kost, is het belangrijk te onthouden: samen investeren is samen profiteren.

Van twee kanten belicht

Het grootste belang: teamresultaten

Een Agile transformatie: doe het maar eens! Het vraagt niet alleen om inhoudelijke of technische verandering, maar ook sturing en een cultuurverandering. Een transformatie gericht op effectiever werken. Daarbij bepalen multidisciplinaire teams zelf de uitvoering, met als grootste belang: teamresultaten.

Van twee kanten belicht

Werk dat je in samenspraak wijzigt, levert meer motivatie op

Je consultant geeft aan meer technische uitdaging in het werk te zoeken; je klant geeft echter aan je consultant niet te willen missen. Een sterk signaal om mee aan de slag te gaan en het voor alle belanghebbenden plezierig en werkbaar te houden. In samenspraak is het werk veranderd, met meer motivatie als gevolg.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer