Pre-day workshop @ Ignite 2018

Geschreven door: Marc van den Berg

Mijn naam is Marc van den Berg, sinds 1 oktober werkzaam voor Salves Business Productivity als Productivity coach Office 365. In de laatste week van september ben ik met een aantal collega’s van Salves naar Orlando geweest om daar het jaarlijkse Microsoft event Ignite te bezoeken.

Tijdens dit event presenteert men de plannen voor het komende jaar (wat zit er aan te komen), wordt er kennis gedeeld middels workshops en meetings én heb je de mogelijkheid om diverse bedrijven (partners) te spreken die op de een of andere manier in verbinding staan met Microsoft.

Pre-day workshop

Ik heb op de zondag voorafgaand aan de officiële start van Ignite samen met collega Cheronne Clark een Pre-day workshop gevolgd van Karuana Gatimu met als onderwerp ‘Plan your Microsoft Office 365 training and end-user adoption strategy and unleash your organization’s full productivity potential’. Het mooie van zo’n Pre-day Workshop is dat je echt de diepte in kan gaan, in dit geval werden we helemaal ondergedompeld in User Adoption op het gebied van Office 365.

Karuana Gatimu

Karuana is een ‘Principal PM Manager’ bij Microsoft. Zij runt het ‘Insights and Outreach team’ bij Microsoft Engineering. Als een adoptie specialist helpt zij bedrijven en organisaties om zakelijke resultaten te behalen met Office 365 met als focus Teamwork en Business proces automatisering.

Inhoud van de workshop

Tijdens deze workshop kwamen thema’s als Adoptie planning en best practices naar voren, werd er training content, resources en delivery gedeeld, werd uitgelegd hoe men een intern Champions-netwerk heeft opgericht binnen Microsoft, werden er waardevolle ervaringen uitgewisseld tussen aanwezigen, werden er tips, trucs en content gedeeld voor End-user communication en werd er gesproken over Succes tracking and leadership engagement.

Bij het uitwisselen van ervaringen werden best practices met elkaar gedeeld en in mijn subgroep werden er problemen voorgelegd. In eerste instantie in groepjes van zo’n 8 personen. Vervolgens was het de bedoeling dat eenieder een korte recap gaf van datgene wat hij/zij had ingebracht. Er stonden 3 microfoons klaar waar wij allen achter plaats moesten nemen. Bijzonder om te zien dat er een soort automatische tweedeling ontstond in elke rij. Het ene deel van een rij stond vooraan bij de microfoon, het andere deel was naar achteren weggekropen. Het is natuurlijk niet niets om zomaar even voor een grote groep mensen in het Engels je verhaal te doen. Uiteindelijk heb ik ook een best practice en een probleem benoemd. Mijn best practice ging over co-authoring (tegelijkertijd samenwerken in een document). Waar mensen voorheen op een netwerkschijf een document hadden staan, die maar door 1 persoon tegelijk kon worden bewerkt, werd er nu via een SharePoint site de mogelijkheid gecreëerd om gelijktijdig samen te werken in een document.

Het probleem wat ik beschreef ging over een situatie waarin enerzijds de oude opties (persoonlijke schijf en netwerkschijf) en de nieuwe opties (OneDrive/SharePoint/Teams) beschikbaar zijn en over het feit dat het dan heel lastig is om als eindgebruiker de nieuwe apps (nieuwe situatie) goed en volledig te gaan gebruiken. Waarom zou je anders werken dan dat je gewend bent, als de oude functionaliteiten gewoon nog beschikbaar zijn? Ik denk dat hier een enorme uitdaging ligt voor ons als Productivity Coach. Ik vond het tof om mijn ervaringen op deze manier te delen. Had ik dan geen spanning? Natuurlijk wel, ik voelde een gezonde spanning en de kick was dan ook des te groter toen ik mijn ervaringen had gedeeld.

Het was een zeer waardevolle dag waar ik enorm geïnspireerd ben geraakt in een toch wel vaak onderbelicht thema, Adoptie & Change Management. Karuana wist haar verhaal zo te vertellen, dat je continu aandachtig bleef luisteren. Mooi om te zien hoe passievol iemand over haar werk kan vertellen. Met alle opgedane kennis en verkregen informatie aan ons nu de taak om te kijken hoe we de input kunnen verweven in onze dienstverlening.

Al met al een fantastische start van Ignite 2018.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer