Adoptie en Change Management in 4 fasen

Geschreven door: Cheronne Clark

Telkens is er bij Adoptie en Change Management verrassend genoeg weer sprake van dezelfde opdeling. Kennisoverdracht verzorgen en gedragsverandering bewerkstelligen, geschiedt het best wanneer het volgens deze vier fasen plaatsvindt: inventarisatie, motivatie, educatie, activatie. Adoptie en Change management is ook een hot topic op het Microsoft Ignite Evenement in Orlando, USA.

Samen met 5 anderen productivity professionals vertegenwoordig ik Salves Business Productivity bij de #MSIGNITE 2018. Het gigantische congres van Microsoft trekt ruim 15.000 mensen naar Orlando en nog eens honderdduizenden mensen zullen online via streams en webinars het vierdaagse event volgen.

Wat willen wij eruit halen? Als organisatie maar ook als team? Spreiden we onze winkansen en proberen we van alles zoveel mogelijk te pakken? De organisatie van zo’n trip heeft, heel begrijpelijk, nogal wat voeten in de aarde. Vooral omdat we graag kennis en nieuwe inzichten mee terug nemen. Onze tactiek om er zoveel mogelijk uit te halen, lenen we van de stappen van Adoptie en Change Management.

En laat Adoptie en Change management nu net het gebied zijn waar Salves voorop wil lopen. Tevens willen we dat onze consultants echt een kickstart verzorgen door hun kennisvoorsprong. Salves wil (h)erkent worden als de functionele Office365 en productivity specialist.

Het in teamverband bezoeken van zo’n evenement is een forse investering in tijd en geld. Maar het is bovenal een investering in verbinding en energie. Samen letterlijk en figuurlijk op reis. Niet apart iedereen in een hotelkamer, maar samen in een groot huis zodat inspiratie en elkaar leren kennen de boventoon kunnen voeren. Praktische punten die dan overblijven zijn: wie gaan er mee? Waar verblijven we en hoe ziet onze reis er precies uit.

Inventarisatie

Iedereen van ons team gaf aan mee te willen. We kozen voor 5 gedreven consultants die in 2018 hebben gekozen ons team te versterken met als ‘packleader’ Jouke Stroosnijder.
Er zat menig puzzelwerk in de vlucht en het verblijf. Vlieg je rechtstreeks of met een overstap? Hoeveel dagen eerder wil je in Orlando aankomen en wanneer vertrek je terug naar Nederland? Ga je in een hotel of neem je een appartement of villa? Ga je op loopafstand zitten of kies je voor een iets verdere locatie en huur je een auto?

We hebben besloten 2 dagen van tevoren aan te komen en 2 dagen na Ignite terug te vertrekken. Ons verblijf is een fijn luxe appartement op 10 minuten loopafstand van Ignite 2018. Inclusief zwembad, fitness, game-area, mini bioscoop 😊. Niemand zei dat een businesstrip niet comfortabel mag zijn.

Motivatie

Het motiveren van ons team was natuurlijk niet moeilijk. Vliegen naar de VS om daar 5 dagen lang omringt te worden door andere Microsoft Professionals en kennis en informatie op te snuiven is genoeg voor mensen met een passie. Betrof ieder Adoptie en Change management traject maar zo weinig aandacht voor het hoofdstuk motivatie.

Educatie

Hoe krijgt iedereen dezelfde verwachting? Wat wordt onze aanpak? Hoe krijgen we de neuzen dezelfde kant op qua inhoud? Hoe zorgen we dat alle noodzakelijke praktische zaken begrepen en goed ingeregeld zijn? Allemaal vragen die een antwoord nodig hebben.

Voor de praktische zaken konden we volledig steunen op het Salves management en backoffice team. Met ander woorden: alle praktische randvoorwaarden zoals de vlucht, verblijf en apparatuur om te bloggen en vloggen zijn voor elkaar. zijn ingeregeld.

Aan de deelnemers is het om te bepalen welke sessies te volgen. Hiervoor organiseerden we een kick off geheel in het teken van Educatie. Terwijl we pizza’s naar binnen werken bespreken we alles van visa tot stekkerconverters en besluiten we de zeer interessante Diversity and Tech Pre-Day Workshop bij te boeken. Daarnaast accepteren we een persoonlijke uitnodiging voor de Focus Group ‘O365 Change Management and Onboarding Experiences’. Sessies met de nodige roadmaps en sessies omtrent innovatie komen bij ons ook op de lijst. We zijn zeer benieuwd.

We besluiten ook om, naast de MS Event app, de Microsoft Kaizala app te testen gedurende het event. Je bent een professional of niet he?

We tikken ook het onderwerp ‘netwerken’ af. Voor sommigen een verschrikking, maar een absolute must als het gaat om dit soort conferentie en bijeenkomsten. 15.000 mensen met een kaartje, daar moeten interessante business opportunities tussen zitten.

Activatie

Hier doen we het allemaal om: de beslissende fase. Waarde toevoegen met de opgedane kennis. Kortom: de Activitatie van onze Ingite2018 journey. De komende periode nemen we je middels blogs en vlogs mee in ons Ignite avontuur. We hebben jou hiervoor nodig. Zijn er vragen omtrent Office 365 waar je graag antwoord op wil, laat het ons dan weten! Wij halen deze graag voor jou op in Orlando.

Wil jij er volgend jaar ook bij zijn? Join ons Business Productivity team en wellicht kan ook jij volgend jaar die fijn zittende sneakers en stekker-converter inpakken.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer