Verbeterpotentieel voor productiviteit

Hoe scoren organisaties op het gebied van digitale productiviteit? Hoe digitaal vaardig zijn werknemers? Met onze Productivity Index Scan hebben we slim inzicht in het verbeterpotentieel voor productiviteit gekregen. De grootste groep werknemers, een middengroep, is cruciaal voor het slagen van een nieuwe productiviteitsstandaard.

Samen met KANTAR TNS deed Salves onderzoek bij meer dan 500 Nederlandse grootzakelijke organisaties naar de tevredenheid van hun werknemers over de geboden tools. Van deze werknemers wil 70% graag betere ondersteuning bij het gebruik van geboden tools. 64% weet niet precies welke tools er beschikbaar zijn en hoe ze deze het beste kunnen gebruiken.

In de praktijk zien we dat de meeste werknemers nieuwe tools niet vanzelf gebruiken. Nieuwe mogelijkheden komen (automatisch) beschikbaar, maar werknemers worden meestal niet verleid ze te gebruiken. Ze krijgen geen begeleiding bij het gebruik van de nieuwe mogelijkheden. Op deze manier is er een groot onbenut potentieel voor productiviteit binnen de organisatie.

Met onze Productivity Index Scan doen we op regelmatige basis online onderzoek onder werknemers van grootzakelijke organisaties naar hun digitale vaardigheid, de gewenste verbeterpunten en het daadwerkelijk gebruik van de Office 365 functies. Zo hebben we slim inzicht in het verbeterpotentieel voor productiviteit gekregen.

Indeling van werknemers op de schaal van digitale vaardigheid

In de analyse van onze scan zien we grofweg een driedeling van medewerkers:

  1. Innovators – circa 20% van de medewerkers. Ze zijn digitaal vaardig en intrinsiek gemotiveerd in het gebruik van digitale tools. Vaak proberen zij als eerste nieuwe tools en mogelijkheden uit.
  2. Majority – circa 60% van de medewerkers. Ze zijn vaak nog onvoldoende digitaal vaardig, maar staan neutraal tegenover innovatie en verandering.
  3. Laggards – circa 20% van de medewerkers. Ze zijn een niet digitaal vaardige groep en staan sceptisch tegenover vernieuwing en technologie.

De grote middengroep is cruciaal voor het slagen van adoptie van de nieuwe productiviteitsstandaard.

1 uur productiever per dag!

Met Office 365 kunnen werknemers sneller, productiever en flexibeler werken. Lees in ons dienstenaanbod hoe je met de ‘Office 365 Success as a Service’ van Salves daadwerkelijk profiteert van alle voordelen van Office 365. Maak het werk voor je medewerkers leuker en versterk je positie als werkgever!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer