Succesvolle kickoff Salves Agile Meetup

Succesvolle kickoff Salves Agile Meetup

In oktober zijn we bij Salves gestart met de Agile meetup. Een gezellige, interactieve en leerzame avond om met collega’s ervaringen en kennis uit te wisselen omtrent Agile en op de hoogte te blijven van de (laatste) ontwikkelingen.

Deze avonden willen we op termijn uitbreiden naar open meetups, zodat ook klanten kunnen profiteren van de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis en ervaring te delen.

Kickoff in Rotterdam

Op ons nieuwe kantoor in Rotterdam begon de eerste meetup met een paar heerlijke stukken pizza. Daarna startten we met een introductie van het concept van de meetups. We hebben geschetst wat het doel is van de avonden, wat onze ideeën zijn, hoe we de meetups willen organiseren en ook welke tooling we gebruiken. Om in lijn te blijven met Agile, gebruiken we voor het organiseren en faciliteren van de meetups een Kanban-aanpak, inclusief een Trello-bord en Slack.

Post-its, post-its, post-its

Na de introductie kwamen de sharpies en post-its tevoorschijn. Want bij een Agile meetup hoort natuurlijk actieve participatie en interactie. Het doel was om de backlog te vullen met onderwerpen voor de komende meetups. Alle aanwezigen konden naar hartenlust hun behoeften en ideeën opschrijven.

Na het plakken van vele post-its en na discussies, dot-voting en nog meer discussies, ontstond er uiteindelijk een lijst met leuke en interessante onderwerpen. Het was mooi om te zien hoe mensen, waarvan enkelen elkaar tot deze avond nog nooit hadden gezien, met elkaar de discussie aangingen en uiteindelijk tot een gezamenlijk beeld kwamen.

Hieperdepiep hoera

Als afsluiting van de avond hielden we een korte retrospective. Wel zo fijn om te horen wat er goed ging en wat er beter kon. Uiteraard waren er wat verbeterpunten, maar over het algemeen waren de reacties positief en enthousiast.

Na deze geslaagde bijeenkomst was het tijd voor een kleine borrel. Nu bleek dat er in het pand een verjaardag gevierd werd. Dus eindigde de avond met een biertje en driemaal hieperdepiep hoera, voor de jarige en voor de eerste succesvolle Agile meetup van Salves!

Luc Oversloot & Christian van de Waart

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer