Samen profiteren van die ene inspanning

Ik ben een sportliefhebber en in de zomer betekent dat onder meer: wielrennen kijken. Wat was het mooi, de hele Sunweb-ploeg op het podium in Milaan toen Tom Dumoulin de Giro won. En hoe vaak hebben we Kittel en Froome in de Tour niet hun teamgenoten horen bedanken. Het is duidelijk: winnen doe je in het wielrennen niet alleen. Je hebt knechten nodig die zich het snot voor de ogen rijden om een ander te laten winnen.

Dat is ook de rol die wij ons als Salves toe-eigenen. Sleuren op de kop van het peloton, een ander uit de wind houden en ervoor zorgen dat die juichend over de finish komt. Dat doen we voor individuele klanten, maar we vinden het nog mooier als we met één ultieme inspanning een hele groep klanten kunnen helpen.

Op zoek naar de grootste gemene deler

Daarom ben ik zo enthousiast over onze Hix TestAutomation Service. We hebben in samenwerking met één ziekenhuis – het UMCU – de regressietesten voor ChipSoft HiX geautomatiseerd. En we gaan nu in een tweede ziekenhuis – Elkerliek – kijken in hoeverre de testscripts van het UMCU herbruikbaar zijn. Natuurlijk verschillen de processen in een streekziekenhuis als het Elkerliek behoorlijk van de processen in een academisch ziekenhuis. Daarom hebben we de testscripts modulair opgebouwd, als Lego-blokjes. We verwachten dat we door deze aanpak een behoorlijk grote gemene deler vinden.

Eén doet het werk voor de hele groep

Door de testscripts voor die gemene deler centraal te onderhouden, kunnen alle ziekenhuizen profiteren van die ene inspanning die we leveren om de testset up-to-date te houden. Dat is ook precies de reden waarom we testautomatisering leveren als dienst en niet als product. In dat laatste geval zou ieder ziekenhuis immers zelf het onderhoud op de testsets moeten doen. Dan rijden we allemaal met onze neus in de wind in plaats van dat we één man op kop zetten die het werk voor de hele ploeg verricht.

Wil jij ook bij ons in het wiel komen hangen? Dat mag! Download de brochure en kom alles te weten over de HiX TestAutomation Service.

Boris Corvers, directeur Salves Test Services Zuid, boris.corvers@salves.nl, tel. 0411-870008

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer