Meetbaar maken van adoptie!

Nagenoeg elk bedrijf dat overstapt naar Office 365 wil graag weten of dit toegevoegde waarde oplevert. Je kunt dit niet alleen vanuit techniek vooraf al inschatten en achteraf meten, maar je kunt dit ook vanuit gebruik doen.

Je zet daarvoor Microsofts Adoption Dashboard in. Het Dashboard is nog in Preview (dus in ontwikkeling), maar kan al wel getest worden. Hieronder schets ik de eerste inzichten die ik met het Dashboard heb gekregen.

Enorme hoeveelheid data

Wat direct opvalt, is de ongelofelijke hoeveelheid aan getoonde data. In het Dashboard zijn meerdere rapporten opgenomen die allemaal hun eigen data tonen. Over het algemeen zijn de rapporten vormgegeven in grafieken en aan te passen met de filters. Ook is het mogelijk zelf rapporten te maken. Maar dat is niet per se nodig omdat de al beschikbare grafieken een enorme bron aan data weergeven. Als adoptieconsultant zeg ik: “Erg gaaf!”

Het Dashboard draait op Power BI. Dat is voor de geoefende BI’er een fluitje van een cent. Gelukkig, want van al die data moet nog wel informatie gemaakt worden. De rapporten zijn gericht op gebruik van de Office 365-tools en worden op die manier vergeleken met elkaar. Kortom, ik kan zien welke tools wanneer gebruikt worden en door welk team.

Welke tools

En dan? Wat kan ik met deze data? Als adoptieconsultant heb ik meer nodig om goed advies te kunnen geven dan alleen deze data. Elke organisatie is uniek en heeft andere organisatiedoelen waarbij de tools op verschillende wijze kunnen worden gebruikt. In de basis zorgt het er al wel voor dat ik met deze data meetbaar kan maken welke tools kunnen worden ingezet om die organisatiedoelen te behalen en wat hun bijdrage is.

Wil je ook meer inzicht in het gebruik van Office 365 binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op, dan helpen we je met het inrichten van het Adoption Dashboard.

Office365-fanaat, IT-girl, trainer, advies en begeleiding bij veranderingen op de werkplek

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer