9 Succesfactoren voor optimaal gebruik van Office 365

De inzet van Office 365 betekent een nieuwe rol voor de IT-afdeling: Microsoft bepaalt voortaan welke functionaliteiten er zijn. Per dag kan de digitale werkplek er anders uitzien. Regievoeren over het platform wordt steeds belangrijker. Wat zijn de 9 succesfactoren voor een solide basis van Office 365 in je organisatie?

 1. Proces, geen project
  Zie Office 365 als een proces, niet als een project. Zorg voor overtuiging en draagvlak in de organisatie. Het proces vraagt om een voortdurende investering in aandacht, tijd en middelen.
 2. Ambities en voortgang
  Stel ambities en monitor voortdurend de voortgang. Werk planmatig en stuur bij op basis van tussentijdse resultaten.
 3. Wie is de eigenaar?
  Beleg het eigenaarschap van Office 365 en zorg voor voldoende kennis en expertise.
 4. Betrokken werknemers
  Betrek medewerkers. Mobiliseer zoveel mogelijk de werkvloer en gebruik enthousiaste medewerkers als ambassadeurs, friskijkers en change agents.
 5. Evaluatie
  Doe geregeld SMART onderzoek naar de productiviteitsbeleving en het daadwerkelijk gebruik van de aangeboden functionaliteiten. Wie gebruikt wat en hoe intensief? Hoeveel documenten worden gedeeld, ook met externen, en hoe vaak worden deze gewijzigd?
 6. Regisseur
  Benoem een regisseur die helpt bij de keuze voor welke workloads aan werknemers worden aangeboden. De regisseur werkt nauw samen met een functioneel beheerder, architecten/developers en technisch specialisten.
 7. Productiviteitscoaching
  Zorg voor een proactieve begeleiding van de medewerkers met productiviteitscoaches.  
 8. 10-wekelijkse sprint
  Werk met accelerators, 10-wekelijkse sprints. De sprint motiveert en activeert medewerkers en geeft de nodige educatie rond een specifiek scenario.
 9. Eén-op-één coaching
  Bied medewerkers die de behoefte hebben, de mogelijkheid van een één-op-één intensief coachingstraject.

1 uur productiever per dag!

In de whitepaper ‘1 uur productiever per dag’ lees je hoe je met de ‘Office 365 Success as a Service’ van Salves met regie, adoptie en beheer daadwerkelijk profiteert van alle voordelen van Office 365. Maak het werk voor je medewerkers leuker en versterk je positie als werkgever!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken

x

Nieuws

Vooroplopen met je testing expertise? Volg Test Forward!

Lees meer